lørdag 3. november 2012

En flott trehjuling til en fantastisk pris:)

Vi har nå fått montert Chipolino Optima og testet den innendørs. Positivt overrasket så langt, og den har et par fantastiske finesser som en gedigen kalesje (her snakker vi enorm i positiv forstand) samt at man låser forhjulet med en mekanisme på styret. Så enkelt og greit, og i og for seg veldig smart. Jeg kan vel ikke si at jeg noen gang har savnet det, men ser jo at det kan være praktisk hvis man f eks kommer til en hindring og vil låse forhjulet akkurat da. Nei, dette må vi teste ut nærmere utendørs. Morsomt var det i hvertfall å bli presentert for noe nytt:)


Chipolino Optima er en vendbar trehjuling som leveres komplett med:

- softbag (kan gjøres om til vognpose med hull til selen)
- stormtrekk
- bumperbar
- regntrekk
- myggnetting
- stelleveske
- koppholder

Alt dette får man til den fantastiske prisen 2499,- (helt utrolig!)



Chipolino Optima veier kun 11 kg og kommer med 3 store punkteringsfrie hjul (mye større en tilsvarende vogner). Innendørs er den veldig god å trille, men det gjenstår å se hvordan den er på snø og i ulent terreng.

Grunnen til at vi falt for denne vognen i første omgang, var det faktum at den har vendbar sittedel i tillegg til softbag (slik at den kan brukes hele vognperioden). Det er få vendbare trehjulinger på markedet, så det er noe vi har vært på utkikk etter i lang lang tid.


Softbagen til Optima er stor og romslig, med verdens mykeste fleece-/flanellstoff inni. Stormtrekk oppå som kan trekkes godt opp over babyen, dette er selvfølgelig også avtagbart. Ønsker man enda mer lunhet kan man i tillegg bruke stormtrekket til sportsdelen over bagen. I denne vognen er det ingen fare for at babyen blir utsatt for vær og vind, da babyen ligger dypt i softbagen i tillegg til at vognen har enorm kalesje. Softbagen har avtagbar bunnplate og sideplater, slik at den også kan brukes som en tykk vognpose (det er selvfølgelig hull til 5 punktssele i bagen). Man kan også bruke løs sele i bagen mens bunnplaten er i.


Og vi kommer jo ikke utenom å fortelle om den enorme kalesjen (sorry Bumbleride Indie, Chipolino Optima slår deg suverent på det punktet... hehe...). Jeg var virkelig ikke klar over at kalesjen var så stor, for på messen så vi bare vognen utstilt høyt oppe og fikk aldri nærkontakt med den. Men her snakket vi en kalesje som dekker for sol, regn, snø, sludd osv. Virkelig imponerende, og jeg sier det igjen, hvorfor kan ikke flere lage vogner med store kalesjer. Og skulle man bli engstelig for at det blir for tett for barnet under kalesjen, kan man åpne for lufting med netting ved hodet.



Ryggen på Optima har 3 ulike stiller, inkl helt flat liggestilling. Fotstøtten er også justerbar, den har stor og romslig handlekurv og vognen kan legges sammen i en del. Som nevnt tidligere er sittedelen vendbar, samt at den har en genial bumperbar (frontbøyle) som enkelt løsnes på den ene siden og kan vendes rundt.


Så til den morsomme patenten med å låse forhjulet. Jeg ble plutselig fryktelig engstelig da jeg ikke fikk til å låse opp forhjulet, og i ett par minutter var jeg redd vi hadde bommet skikkelig og bestilt en vogn med 3 faste hjul... Fikk heldigvis fort takk i brukermanualen, og det var en lettelse da jeg oppdaget at forhjulet faktisk var svingbart:) Mekanismen sitter altså på styret, slik at man enkelt kan låse opp eller fast fremhjulet mens man triller.


Det følger også med en stelleveske som kan henges på styret eller brukes som ryggsekk, men den har jeg dessverre glemt å ta bilder av.

Som på alle de andre vognene/trillene fra Chipolino, har vi også her valgt å legge ved regntrekk og myggnetting. På den måten får man en komplett vogn, og man trenger ikke kjøpe noe ekstrautstyr utenom.

Ønsker man å kjøpe Chipolino Optima uten softbagen er prisen 2199,-.

Vi kunne sikkert tatt mye mye mer for disse vognene, for det er de virkelig verdt. Men Chipolino er kjent for god kvalitet og lave priser, så da følger vi det:)

Du finner Optima HER

12 kommentarer:

Marianne sa...

hva er liggemålet? vi ser etter en lettere vogn enn trille dream light! men den må kunne brukes av en 3åring!

Vognverden sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Sidsel sa...

Fristende med ny vogn.. Likte denne svært godt! Hvor lang er softbagen innvendig?

Anonym sa...

Den var rååå lekker:)

Vognverden sa...

Softbagen er 75 cm innvendig.

Vognverden sa...

Liggemålet i sportvognen er ca 83 cm

Anonym sa...

Er det mulig å holde av en lilla vogn noen dager?

Vognverden sa...

Hei Anonym!

Hvis du sender en mail til bestiling@vognverden.no kan vi gjerne holde av en Chipolino Optima et par dager.

Anonym sa...

Kommer det noen update på hvordan denne vogna er å bruke på eksempelvis snø, ulendt terreng osv?:)
Hilsen Stine

Vognverden sa...

Hei Stine!
Det er dessverre ikke kommet noe snø i Oslo ennå slik at vi har fått testet den. Jeg fikk trillet litt i grus og på skogsvei, før demomodellen vår ble solgt. Mitt inntrykk er at det er god fjæring på denne vognen, og at den kommer seg frem de fleste steder.

Vi er nå snart utsolgt for Chipolino Opima, og de fargene som ligger ute i nettbutikken nå får vi dessverre ikke inn igjen.

Anonym sa...

Flere som har prøvd denne, evt på snø?

Vognverden sa...

Hei Anonym!

Vi har solgt en rekke Optima de siste månedene, så håper noen kan svare deg.

Vi har imidlertid fått tilbakemelding fra en kunde som fortalte at det ikke var noe problem å komme frem med Optima i nysnø, men vi har dessverre ikke fått testet dette selv.